Imponerande och rekordsnabb.

Den potenta 5-cylindriga TFSI-motorn levererar 400 hk och ett maximalt vridmoment på 480 Nm vilket gör att Audi RS 3 Sportback klarar rushen från 0 till 100 på raska 4,1 sekunder. Utvändigt avspeglar Audi RS 3 Sportback sin styrka med stora luftintag, profilerade kjolar och en stilig single frame-grill i svart högglans.

RS 3 Sportback är tyvärr inte längre byggbar för tillfället. Nya bilar kan finnas tillgängliga i lager, kontakta din Audi-återförsäljare för mer information.

Så här ser ideallinjen ut. 

Så här ser ideallinjen ut. 

Audi RS 3 Sportback är lika perfekt ur alla synvinklar. Single frame-grillen har en utpräglad 3D-design och pryds av en quattro-logo, de stora luftintagen och de profilerade kjolarna ger bilen en unikt dynamisk look. Den konturerade RS-stötfångaren får fronten att se ännu bredare ut.

Med stylingpaketet svart högglans (tillval) kan man ge frontspoilern, ramen runt single frame-grillen och listerna runt rutorna en ännu tuffare framtoning. Takspoilern, diffusorinsatsen med sina lodräta lister och de stora ovala ändrören på RS-avgassystemet gör bakpartiet extra imponerande.

Något annat som gör bilens grymma prestanda extra tydlig är de gjutna 19"-aluminiumfälgarna med 5-armad rotordesign och de keramiska bromsskivorna (tillval) fram. Men för den som ligger bakom gäller det att passa på – i nästa ögonblick har Audi RS 3 Sportback redan försvunnit ur sikte.