Ny kraftkälla.

A5 Sportback g-tron.

Audi A5 Sportback g-tron kombinerar hög effekt med praktiskt taget klimatneutral mobilitet och bjuder på sportig design hela vägen från fronten till bakpartiet. Allt sammantaget är Audi A5 Sportback g-tron en idealisk reskamrat – både till vardags, på semestern och på affärsresan.

Produktionen för A5 Sportback g-tron är för närvarande slutsåld för nuvarande modellår (2018) och kan därför inte längre beställas. Modellen kommer åter bli tillgänglig för beställning i sommar i samband med skiftet till modellår 2019.

För tillgängliga lagerbilar, vänligen kontakta oss.

På A5 Sportback g-tron sitter gastankarna placerade under bakpartiet. Här ryms 19 kg gas (vid ett tryck på 200 bar). En ny konstruktion gör tankarna extra lätta. Det innersta lagret består av gastät polyamid. Det andra lagret utgörs av en blandning av kolfiberarmerad plast (CFRP) och glasfiberarmerad plast (GRP) och säkerställer maximal styrka. Ett tredje lager av glasfiber används för att synliggöra extern påverkan på tanken. Som bindemedel för fibermaterialen används epoxiharts.

Fakta talar för sig själva: Med Audi e-gas i tanken, lyckas Audi g-tron kombinera sportighet och design med hållbar långdistanskörning på förnybar energi. För drivningen av A5 Sportback g-tron svarar motorn 2.0 TFSI som levererar 170 hk och har ett vridmoment på 270 Nm. Räckvidden vid gasdrift är upp till 500 km och på bensin ytterligare 450 km. Kör man på Audi e-gas blir CO2-utsläppen exceptionellt låga. Det här gör A5 Sportback g-tron till en betydelsefull milstolpe på vägen mot koldioxidneutrala bilar.